HTML

unrealnoise_index.png

kultnaplo_2012.jpg

kultnaplo_2013.jpg

Instagram

Kategóriák

Szelektáló 2.0

select_header.png

Éppen olvasom

Twitter

Greg Iles - alkotóértékelés

2017.01.03. 18:24 unrealnoise

Bár még csak három regényét olvastam, de eddig teljesen magával ragadott. Penn Cage címet viselő sorozatában benne van minden, amelyre egy olvasó vágyhat. Akció, nyomozás, politika, jog, dráma… Alig várom, hogy „végére” járjak a történetnek az „utolsó” két regényével, a Csontfával és a Lángoló kereszttel. Ahogy nézem, azok talán a legjobbak mind közül.

greg_iles_01.jpg

Sosem voltam még az USA-ban (talán jövőre), viszont az biztos, hogy Natchez-ről és a környékről tényleg tök realista képet fest az író. A fehérek és feketék helyzete, a munkalehetőségek egyre szűkösebb mivolta, a politika törvényszerűségei, a „vidékről” való elvándorlás okai és következményei, az oktatási rendszerek nem megfelelő kezelése, megújítása és végső soron a társadalom általános hozzáállása a fent említett dolgokhoz olyan lebilincselően valóságos hátteret is szolgáltat a regény szó szoros értelmében vett cselekményének, hogy az ember olykor már szinte tényleg egy kis koszos, kisemmizett amerikai állampolgárnak érzi magát. És a tájak, a nagy esők, a tikkasztó meleg, a vadon élő állatok…

Repült a kedvencek közé, nem is kérdés…

Eddigi olvasmányaim és értékeléseim Greg Iles regényit illetően:

  • Csöndes játszma - Penn Cage #01 - The Quiet Game, 1999 - [ 9 / 10 ]
  • Forgó angyal - Penn Cage #02 - Turning Angel, 2005 - 9 / 10 ]
  • Az ördög hajója - Penn Cage #03 - The Devil's Punchbowl, 2008 - [ 8 / 10 ]
  • Lángoló kereszt - Penn Cage #04 - Natchez Burning, 2014 - [ 10 / 10 ]
Szólj hozzá!

Címkék: könyv értékelés Greg Iles Csöndes játszma Penn Cage Forgó angyal Az ördög hajója alkotóértékelés

A bejegyzés trackback címe:

https://unrealnoise.blog.hu/api/trackback/id/tr1212094537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása